Sunday, April 16, 2006

Päänsisäistervehdys

Jani Petteri Virta on pitänyt ensimmäisen päänsisäismessunsa YO-talo 40:nen kolmannen kerroksen ulkokäytävältä.

Messuun kuului ainutkertaiseksi jäävä Merd et Vaan -siunaus kaupungille ja maailmalle.

Siunauksessaan Jani Petteri kehotti pyöräilijöitä ja jalankulkijoita rinnakkaiseloon, ja muistutti, että jalkakäytävä ja pyörätie ovat viime kädessä yksi ja sama asia.

Hän myös toivoi kaikkien maailman autonrenkaiden yhtyvän, emansipoituvan orjuutetusta asemastaan, ja saavan vihdoinkin elää rengasarvoista elämää vailla fyysistä kuormitusta.

Jani Petteri otti kantaa myös Turun kulttuuripääkaupunkisuunnitelmiin. Hän varoitti kaupunkia tuhlaamasta kulttuurimäärärahoja ylimittaisiin projekteihin ruohonjuuritason toiminnan kustannuksella. Turku ei ole suuri kaupunki eikä Turusta koskaan tulekaan suurta kaupunkia, Jani Petteri muistutti.

Ehdotukseksi kaupungin kulttuurirahoituksen ongelmiin Jani Petteri ehdotti, että yhtenä päivänä viikossa kaikki turkulaiset ottaisivat tv:n johdot irti seinästä ja käyttäisivät kaupungin kulttuuritarjontaa, josta he ovat kunnallisveroissa jo suurimman osan maksaneet. Hän toivoi, että kuntalaiset käyttäisivät entistä suuremman osan varallisuudestaan johonkin muuhun kuin itsensä puuduttamiseen.

Lopuksi Jani Petteri toivotti kärsivällisyyttä kärsimättömille, anteliaisuutta itsekkäille ja kaikkea hyvää ihan kaikille - poliittisesta suuntautumisesta ja suosikkijoukkueesta riippumatta.

Kesällä 29 vuotta täyttävä Jani Petteri luki messunsa lopuksi yhdellä kielellä englanninkielisen "Well, I don't wanna be a soldier, mama, I don't wanna die. Oh no, oh no, oh no, oh no." -tervehdyksen.

(16.4.2006 klo 20:45)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home