Sunday, April 08, 2007

2. päänsisäistervehdys

Jani Petteri Virta kiipesi tänään puolilta päivin asuintalonsa kolmannen kerroksen ulkokäytävälle ja asettui kaidetta vasten pitämään vuosittaisen päänsisäispuheensa.

Talon eteen keräytynyt joukko valmistautui kuulemaan viimevuotiseen tapaan Merd et Vaan -siunauksen kaupungille ja maailmalle. Jani Petteri Virta avasi äänensä pienehköllä rykäyksellä ja näytti aloittavan puheensa, mutta pysähtyikin aloilleen, seisoi hiljaa paikoillaan ja katsoi pitkän tovin, haikean näköisenä, edessään avautuvaa maisemaa, minkä jälkeen heilautti kättään ja käveli pois sanaakaan sanomatta.

Jälkeen päin lehdistötilaisuudessa Jani Petteri Virta kertoi maailman tilanteen olevan hänet siinä määrin lannistava, ettei kokenut olevansa pätevä sanomaan yhtään mitään. "Tottakai olisin voinut taas ojentaa vitsaa jostain epäkohdasta ja lopuksi toivotella jok'ikiselle hyvää tahtoa, mutta vähänpä siitä oli iloa viime vuonnakaan" sanoi Jani Petteri ja päätti tilaisuuden.

Pieni toivo pilkahti silti itse kunkin sydämessä, kun hän lehdistön edustajien pakatessa tarvikkeitaan jakoi lopuksi kaikille osallistujille tikkukaramellit.

(9.4.2007 klo 02:39)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home